keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Seikkailijaretki


Seikkailijoiden kevätretki

Kirjoittanut Kaisa Ikäläinen / Hämeenkylän Tavastit

Lähdimme perjantain Laajavuoren koululta klo 18.00 ajamaan bussilla kohti Someroa. Saavuimme Käpälämäkeen n. Klo 19.30 ja rupesimme pystyttämään telttoja, jokaisella lippukunnalla oli oma teltta niin, että Tavastit nukkuivat yhdessä teltassa Delfiinit yhdessä ja Metsänkävijät yhdessä. Kun teltat oli pystytetty purimme tavarat, ja menimme syömään. Iltapalaksi oli Hodareja, jotka olivat hyviä! Iltapalan jälkeen leikimme leikkejä esim. laastarihippaa, talonmiestä ja Ninja-leikkiä. Jotkut leikit menivät vähän pelleilyksi, koska kaikki olivat väsyneitä.... sen jälkeen pesimme hampaat, vaihdoimme yöpuvut makuupussissa, joka oli kylläkin hauska kokemus :) ja lopuksi menimme nukkumaan.

Yöllä satoi hirveesti ja sen takia aamulla piti laittaa kaikki sadevaatteet päällei ettei kastuisi. Aamupala oli 8.30 ja ruuaksi oli puuroa, leipää ja mehua. Aamupalan jälkeen nostimme lipun salkoon. Lipunnoston jälkeen oli hetken aikaa, jonka jälkeen lähdimme Geo-kätköilemään. Geo-kätköilyssä oli ryhmät ja jokainen ryhmä sai itse naamioida ja piilottaa yhden geokätkön. Geokätköilyn jälkeen oli taas hiukan aikaa, jonka jälkeen oli ruoka. Lounaaksi oli itämaista kalakeittoa. Ruuan jälkeen oli n. tunti vapaata-aikaa ja silloin söimme mm. karkkia ja leikimme taas kaikenlaisia kivoja leikkejä. 

13.45 alkoi seuraava ohjelmanumero, joka oli köysirata. Meidät jaettiin taas ryhmiin ja jokainen ryhmä teki oman esteen ja esittelimme sen sitten muille. Kun köysirata oli suoritettu jotkut suorittivat sen uudestaan, niin että kädet oli sidottu yhteen. Se oli kyllä aika hauskan näköistä! Kun kaikki olivat suorittaneet köysiradan siivosimme sen ja kannoimme saunaan vettä..Tämän jälkeen jokaisen ryhmän oli haettava oma geokätkö pois metsästä ja sen jälkeen taas oli ruoka, joka oli tällä kertaa yllätys, yllätys päivällinen. Päivälliseksi oli perunamuusia ja nakkikastiketta sekä vihersalaattia ja näkkileipää. Ja ihanaa, keittiö oli jaksanut leipoa meille munkkeja!! Ruuan jälkeen alkoi poikien saunavuoro ja sillä välin tytöt söivät karkkia ja valmistautuivat omaa saunavuoroaan varten. Kun pojat tulivat saunasta, oli tyttöjen vuoro mennä saunaan ja uimaan. Kun kaikki olivat käyneet saunassa, alkoi seuraava ohjelmanumero, joka oli iltanuotio. 

Iltanuotiolla oli erilaisia leikkejä ja huutoja. Lisäksi oli yksi esitys, jonka nimi oli Purkka. Esitys oli hauska ja se kertoi tytöstä, joka söi pissapurkan! Esityksen jälkeen oli leikki ja huuto. Iltanuotion jälkeen oli iltapala, joka oli tällä kertaa täytettyä leipää. Iltapalan jäkeen kaikki vetäytyivät telttohin nukkumaan.

Seuraavana aamuna herätyskello soi 7.30. Herätyksen jälkeen kaikkien piti pakata tavara rinkkaan ja purkaa teltta. Kun teltta oli purettu, ja tavarat pakattu niin oli aampala, joka oli jälleen puuroa ja leipää. Aamupalan jälkeen oli lipunnosto ja äidit tulivat. Kun kaikki äidit olivat tulleet, niin kerrottin ohjeet ja sai lähteä kiertämään pisteitä. Ensimmäisellä pisteellä oli köysipudontaa ja kolmanne oli kylpylä äideille. Pisteiden jälkeen oli kevyt lounas ja lipunlasku ja sen jälkeen kaikki lähtivät kotiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti