sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Anakondien pyöräretki ja lintsi‏

Anakondien pyöräretki helatorstaina 13.5.2010

Innokkaat Anakondat Emilia ja Piita olivat heti aamusta valmiita vapaapäivän viettoon polkupyörien selässä. Lähtö oli vasta klo 12.00, mutta lomapäivänä se tuntui kovin aikaiselta. Luotsi Saija oli päättänyt, että pyöräretki olisi tehtävä, ja ainoa joka kaikille kolmelle sopi oli helatorstai. Oikein helteinen sellainen.
Ihan ensiksi piti lastata varusteet pitävästi pyörän tarakalle. Valitettavasti vai Saija ja Piita saattoivat käyttää tarakoita, Emilian varusteet kulkivat etukorissa tehden ohjeuksesta hieman haastavaa. Mutta ei Tavasteissa ennenkään ole välineurheiltu, joten matkaan vain!

Luukkia kohti kuljettiin sujuvasti jonossa. Ihasteltiin valkovuokkomattoja teiden varsilla ja yritettiin saada kännykkäkameralla hyviä kuviaVanha kunnon Lahnuksen Shell tarjosi uupuneille matkalaisille raikastavat twister-jäätelöt - olihan takana sentään jo muutama kilometri helteistä polkemista.Luukissa syötiin trangialla keitettyä nuudelipataa, ja Emilia ja Piita uittivat väsyneitä jalkojaan järvessä ja kahlailivat rantavedessä. Uimaan ei kukaan vielä mennyt tähän aikaan vuodesta. Luntakin nähtiin, tosin vasta myöhemmin lumen vastaanottopaikalla Oittaalla.

Ruoan jälkeen Nettaan kohdalla aukesi hieno maalaismaisema. Saija rymysi ojan yli metsään ottamaan kuvaa, jotta saisi varmasti laajan peltonäkymän aukeamaan taakse. Ja kompastuminenhan siitä seurasi...

Ylämäet koettelivat erityisesti Piitaa. Kehä kolmonen kartalla ja maastossa tuotti hankaluuksia, sillä Piita osaa huonosti ranskalaisia numeroita. Lisäksi kengurut olivat liian isoja, ettei niitä nähnyt. Kyseessä oli rusakko, joka loikki hieman kauempana.Emilia sen sijaan oli skarppina koko matkan ajan jutuiltaan, mutta ei katseeltaan. Tiehen ei tainnut jäädä yhtäkään kuoppaa, jota Emilia ei olisi pyörä kitisten ja etukori rymisten kolunnut läpi.

Kun pyöräretki lopulta päättyi kololle ja tiskattiin trangiaa, molemmat Anakondat olivat sitä mieltä, että vapaapäivä kannatti viettää juuri näin. Ja huomenna mentäisiin retkelle Lintsille!

- Saija
-------------------------------------

LINTSI 14.5.2009

Koko vuoden Luovuustarpon suoritukset olivat niin hyvällä mallilla, että Anakondat saivat palkinnoksi päiväretken Linnanmäelle. Iltahupi-rannakkeella Piita ja Emilia sinkoilivat laitteesta toiseen. Saija-luotsi ei valitettavasti pysynyt perässä, sillä aikuisuus ja sen tuoma pahoinvointi hieman vaivasivat. Saijan terveiset kaikille ei-aikuisille: Käykää huvipuistolaitteissa niin paljon kuin vain jaksatte ja ehditte! Tulee aika, jolloin jaksaisi ja ehtisi, mutta ei vaan enää pysty.

Onneksi Saija sai seuraa Matti-miehestään, joka myös kuljetti koko vartion takaksin kotiin kun Iltahupi päättyi.

Piita ja Emilia raketin kyydissä.


- Saija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti