maanantai 19. marraskuuta 2018

Raportti: Valkoisen peuran metsästys
Lauantaina 17.11.2018 oli sudenpentujen ja seikkailijoiden tapahtuma, jonka nimi oli Valkoisen peuran metsästys. Tapahtumassa oli mukana tapahtuman järjestäjät eli Tavastit sekä vierailevia lippukuntia: Toimen Pojat ja Susiveikot. Tapahtumassa ryhmät kävivät eri tehtävärasteilla: ruokarastilla, ensiapurastilla, askartelutrastilla, ramboradalla ja vesialueiden nimeämisrastilla.

Metsästäjä tarvitsi partiolaisten apua peuran metsästämisessä. Metsästäjä halusi, että partiolaiset houkuttelisivat peuran metsän laidalle, jossa metsästäjä ampuisi sen. Myöhemmin Tuuletar ystävineen pyysivät, että partiolaiset auttaisivat peuraa. Partiolaisten täytyi päättää halusivatko he pelastaa peuran vai auttaa metsästäjää.

Askartelutehtävässä lapset lisäsivät eri koristeita tuulikelloon. Tuulikelloa ryhmät kantoivat koko matkan ajan. He saivat siihen lisää osia matkan varrella hyvistä suorituksista eri rasteilla.

Vetehiset kinastivat keskenään siitä mitä ovat puro, joki, järvi ja lampi. Vetehinen tarvitsi partiolaisten apua vesialueiden nimeämiseen.

Tämän jälkeen syötiin itse tehtyä tonnikalapastaa. Vartiot keittivät makaronia trangialla ja lisäsivät tonnikalaa, tomaattipyreetä ja sipulia joukkoon. Sitten he söivät hyvää ruokaa.

Ramboradalla ryhmät menivät esteiden yli, ali ja läpi löytääkseen jalokiven, jonka metsähiiret olivat hukanneet metsään. Lopussa partiolaiset saivat hopeisen kävyn tuulikelloon palkkioksi jalokiven löytämisestä.

Menninkäiset saattoivat partiolaiset pelastamaan valkoisen peuran metsästäjältä. Partiolaiset huusivat “VARO!!” peuralle, jotta se juoksisi karkuun metsästäjältä. Metsästäjä nyrjäytti nilkkansa ja vartiot juoksivat auttamaan metsästäjää. He käyttivät partiossa opittuja ensiaputaitoja kuten kylmä-koho-kompressio helpottamaan metsästäjän kipuja. Autettuaan metsästäjää peura kiitti partiolaisia siitä, että he auttoivat häntä ja metsästäjää. Sitten he saivat lääkelusikan menninkäisiltä.

Tapahtuman lähtö myöhästyi, minkä takia vartiot pääsivät kotiin odotettua myöhemmin.


-Tarpojavartio Jellonat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti