tiistai 7. joulukuuta 2010

Seikkailija- ja Tarpojapoikien retkiruokakokous

Tässä Seikkailija- ja Tarpojapoikien retkiruokakokouksen antia. Johtajina paikalla kokkausta valvoivat Anne, Minna ja Saija. Liedellä valmistuivat Nakkirisotto, Tonnikalarisotto, Soijarisotto, Makaroninakkipata, Kasviscouscous, Nuudeliwokki ja Nakkikeitto. Ruoat arvioitiin maukkaudeltaan asteikolla 1-5. Maistelijoiden lukumäärä/ ruokalaji vaihteli viiden ja kolmentoista maistajan välillä. Ruoka tehtiin pareittain, jokaisella parilla oli yksi ruokalaji valmistettavanaan. Raaka-aineina käytettiin riisiä, makaronia, raakaa sipulia, raakaa porkkanaa, pakasteherneitä, pakastemaissia, nakkeja, tonnikalaa, raakaa paprikaa, raakaa perunaa, nuudelia ja tomaattipyreetä.
  
1. Nuudeliwokki 4,3

2. Makaroninakkipata 4,1

3. Nakkirisotto 3,2

4. Tonnikalarisotto 3,18

5. Kasviscouscous 3,0

6. Soijarisotto  2,6
    
6. Nakkikeitto 2,6
  
Ja maukkain resepti siis Nuudeliwokki:
  
Nuudelia 1 pkt
porkkanaa ½
sipulia 1kpl
paprikaa ½
öljyä paistamiseen
voi maustaa pippurilla ja suolalla.
1. Pilko porkkana ja sipuli ja ruskista ne öljyssä pannulla.
2. Pilko paprika.
3. Lisää paprika kun porkkanat ovat kellastuneet.
4. Keitä nuudelit kypsiksi paketin ohjeen mukaan.
5. Sekoita nuudelit ja vihannekset keskenään.
6. Mausta jos haluat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti